Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
champagne ellner
Allt om Vin» Vin Skola

»  Vet du hur man serverar vin till italiensk mat?

Vet du hur man serverar vin till italiensk mat?

Vet du hur man serverar vin till italiensk mat?

Assistant Editor
Assistant Editor | 06 augusti 2014

Som med den italienska maten är vinerna här kraftfulla och smakrika. Att hitta rätt vin till italiensk mat handlar mer om att hitta ett vin som balanserar bådas smaker än att matcha rättens och vinets färger, som traditionen säger.

Vin som passar till italiensk mat:

  • Chianti: Pasta, tomatbaserade såser, ost, svampsåser.
  • Barolo, Barbaresco och Nebbiolo: Rätter med mäktiga köttsåser.
  • Pinot Noir: Enkla, lätta pastarätter.

Piemonteregionen är det perfekta exemplaret för att matcha lokala viner med det lokala köket. Här är rätterna berömda för att ha stark doft och smak av vit tryffel. Många av rätterna är brässerade och innehåller exempelvis nötkött, kanin och annat kraftfullt kött. Därför passar dessa rätter till kraftfulla viner som Barbaresco eller Barolo från samma region.

Naturligtvis är Chiantiviner det bästa vinet att servera till tomatsåsbaserade pastarätter, men i slutändan ska man alltid välja ett vin som man tycker om. Att servera vin med mat är en rolig möjlighet att experimentera med konsistenser och smaker.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Chianti.

Pinot Noir.

Barolo, Barbaresco och Nebbiolo.

Piemonteregionen.

Att hitta ett vin som balanserar bådas smaker än att matcha rättens och vinets färger.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar